GündemHaber Girişi : 28 Mart 2023 17:50

Xi Jinping, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile telefonda görüştü

Xi Jinping, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile telefonda görüştü

Xi Jinping, Veliaht Prensi aracılığıyla Suudi Arabistan Hükümdarı Selman Bin Abdülaziz’e güzel dileklerini ileterek yeni başlayan Ramazan ayını kutladı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, halihazırda Çin-Suudi Arabistan bağlarının tarihindeki en güzel periyodunu yaşadığına işaret etti. Geçtiğimiz günlerde Çin, Suudi Arabistan ve İran olmak üzere üç ülkenin ortak uğraşıyla Suudi Arabistan ve İran’ın Beijing’de yapılan diyaloglardan değerli sonuçlar elde ettiğini belirten Xi Jinping, bunun Suddi Arabistan ile İran ortasındaki bağlantıların güzelleşmesi, bölgedeki ülkeler ortasındaki iş birliğinin pekişmesi ve bölgesel gerginliğin azatılması için bir örnek oluşturduğunu söz etti. Xi, önümüzdeki periyotta Çin’in iki ülke ortasındaki diyalog için uğraş göstermeye devam edeceğini söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, birinci olarak Suudi Arabistan Hükümdarı Selman Bin Abdülaziz’in selamlarını ileterek Xi Jinping’i Çin Cumhurbaşkanlığına yine seçilmesi münasebetiyle tebrik etti.

Çin’in Suudi Arabistan-İran ilgilerinin uygunlaşması için büyük uğraş gösterdiği için teşekkürlerini sunan Muhammed bin Selman, Çin’in günden güne bölgesel ve memleketler arası sıkıntılarda yapan rol oynamasını takdirle değerlendirdiklerini söyledi. Çin’in Suudi Arabistan’ın değerli ortaklarından biri olduğunun altını çizen Muhammed bin Selman, Çin ile bağlara büyük ehemmiyet vererek ikili iş birliğinin parlak geleceğini yaratmak için efor göstermeye hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı