GündemHaber Girişi : 15 Nisan 2023 18:04

Xi: “Yeni kalkınma modelinin inşası hızlandırılmalı”

Xi: “Yeni kalkınma modelinin inşası hızlandırılmalı”

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından kaleme alınan makalede, Çin’in yeni kalkınma modelinin inşasını hızlandırması gerektiği vurgulandı.

Xi Jinping’in Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin teorik yayın organı Qiushi mecmuasında yayımlanan makalesinde, “Çin, 1 milyar 400 milyonun üzerindeki nüfusunun büsbütün çağdaşlaşmış bir topluma kavuşacak. Bu türlü bir maksada ulaşılması, tarihte eşi görülmemiş zorluk ve karmaşıklıkla karşı karşıya bulunuyor. Bu nedenle, kalkınma alanında kararlılıkla inisiyatif almalıyız. Yeni kalkınma modelinin inşasının hızlandırılmasının ikinci yüz yıllık maksada ulaşılması için alınan stratejik bir karar olduğu olgularca da birçok sefer kanıtlandı.” sözleri kullanıldı.

Makalede, “Yeni kalkınma modelinin inşasının hızlandırılması için birinci olarak ülkemizin sanayi ve tedarik zincirlerindeki eksiklikler giderilerek, iktisadın problemsiz deveranı sağlanmalı. İkinci olarak, iktisadın iç sirkülasyonunun gücü ve güvenilirliği yükseltilmeli, milletlerarası rekabet gücü artırılmalı ve memleketler arası sirkülasyonun cazibesi ve gücü pekiştirilmeli.” sözlerine yer verildi.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı