GündemHaber Girişi : 04 Temmuz 2024 15:41

Yargıtay'dan Karar: İnternet Bağımlılığı Boşanma Sebebi Sayıldı

 Yargıtay'dan Karar: İnternet Bağımlılığı Boşanma Sebebi Sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, internet bağımlısı eşin evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesini boşanma sebebi olarak kabul etti. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde karşılıklı açılan boşanma davasında, eşlerden birinin internet bağımlısı olması nedeniyle eşine, evine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi, Gebze Aile Mahkemesi tarafından kusurlu davranış olarak değerlendirildi.

 

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, taraf vekillerinin istinaf başvurularını ayrı ayrı esastan reddetti. Taraf vekilleri bu kez temyiz başvurusunda bulundu ve dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gönderildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından verilen onama ilâmında şu ifadeler yer aldı:

 

"Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davacı-davalı erkek vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davalı-davacı kadın vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir."

 

Bu kararla birlikte, internet bağımlısı eşin evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından da boşanma sebebi olarak kabul edildi. Bu önemli karar, internet bağımlılığının aile içi ilişkilerde yaratabileceği olumsuz etkilerin hukuki boyutlarını da gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.