GündemHaber Girişi : 09 Nisan 2023 16:20

Yazılı ve görsel medya yöneticileri sahurda Tuzla’da buluştu

Yazılı ve görsel medya yöneticileri sahurda Tuzla’da buluştu

Tuzla Belediyesi'nin konut sahipliğinde düzenlenen sahur programında, yazılı ve görsel basının kıymetli isimleri Tuzla’da bir ortaya geldi. Ağır iştirakten ötürü herkese teşekkür eden Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, “Gerçekten gazetecilik kurumsal manada, mesleğini en düzgün formda yapan, toplumu bilgilendiren, kamu otoritesinin yanlışsız teşhisler ile birlikte tedaviye gitmesinde çok kıymetli bir rol oynadığını bir kere daha hatırladık. Bilhassa 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem sonrasında ve bütün hadiselerin en yeterli tespiti açısından çok net bir halde gerçek gazeteciler gözümüz oldu, kulağımız oldu. Asla gözlerimizi kulaklarımızı sizlerden ayıramadık.” dedi.

İstanbul’da yazılı ve görsel medyada misyon yapan genel yayın direktörleri, haber müdürleri, istihbarat şefleri, köşe müellifleri ve haber spikerler Tuzla Belediyesi'nin konut sahipliğinde düzenlenen sahur programında bir ortaya geldi. Ramazan ayının ruhuna uygun sıcak bir ortamda düzenlenen programda, uzun mühlet birbirlerini göremeyen gazeteciler sohbet ederek eski günlerini andılar. Tuzla Kıyıda düzenlenen geceye basın mensupları ağır ilgi gösterdi. Yaklaşık 3 saat süren programda Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, basın mensupları ile yakından ilgilenerek tek tek sohbet etti.

“Soframıza teşriflerinizden ötürü teşekkür ediyorum”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, “Her gün 4 tane iftar programı yaptıktan sonra artık sahur programlarına da başladık. Bu programımıza teşriflerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Soframızı şenlendirdiniz, güzel geldiniz. Ben bir tıp hekimiyim. Teşhis ve tedavi ile uğraşıyoruz. İşimiz teşhis ve tedavidir. Bir hasta geldiği vakit, öncelikle hastalığın ne olduğuna karar verebilmek, teşhis edebilmek için biz bir anemnaz alırız. Gerçek teşhis, her vakit hakikat tedaviye, yanlış teşhis ise yanlış tedaviye ve sonuçta vefata kadar varan büyük sonuçlar doğurabilir. Bunu da başarabilen bir meslek kümesi vardır. Gazetecilerdir. Bu açıdan bakıldığı vakit, bir ülkenin, yaşayan bir organizmanın, bir sosyolojik hadisenin tespitinde, teşhisinde en âlâ ortaya koyan ve bu teşhisi en uygun yapmamızı sağlayan gazetecilerdir. Hasebiyle gazetecilerin hekimlikle olan bu metaforunu çok seviyorum. Gazetecilik bizim için çok hayatı kıymet taşıyan bir konudur” diye konuştu.

“Gazeteciliğin bir ehemmiyetini bir defa daha anlamış oluyoruz”

Başkan Yazıcı, “Gazeteciliğin değerini bir sefer daha anlamış oluyoruz. Hakikaten gazetecilik kurumsal manada, mesleğini en yeterli formda yapan, toplumu bilgilendiren, kamu otoritesinin gerçek teşhisler ile birlikte tedaviye gitmesinde çok kıymetli bir rol oynadığını bir defa daha hatırladık. Bilhassa 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem sonrasında ve bütün hadiselerin en yeterli tespiti açısından çok net bir halde gerçek gazeteciler gözümüz oldu, kulağımız oldu. Asla gözlerimizi kulaklarımızı sizlerden ayıramadık.” sözlerini kullandı.

“Çok keyifli bir sahur yaşadık”

Gazeteci Hikmet Genç, “Burada birçok basın mensubu arkadaşımızla bir ortaya geldik. Gerçekten çok keyifli bir sahur yaşadık. Çok hoş bir ortam vardı. Birinci kere bu kadar muharrir arkadaşı, medya mensubuyla bu kadar hoş bir ortamda bir ortaya gelme fırsatı oldu. Bu vesile ile Tuzla Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” biçiminde konuştu.

Gazeteci Ferhat Murat, “Çok hoş bir buluşma oldu. Şadi Başkan’a çok teşekkür ediyoruz. Bizi bu türlü hoş bir tertipte buluşturdular. Uzunca bir vakittir göremediğimiz dostlarımızla bir ortada olma imkanı sağladılar. Çok teşekkür ediyoruz” dedi. Gazeteci Tacettin Kutay,” Çok teşekkür ederiz. Sayın Liderimiz bizleri çağırdılar. Sizleri bira ortada görmek ne hoş.” dedi.

Hibya Haber Ajansı