DünyaHaber Girişi : 28 Mart 2023 12:20

Yeme-içme olanakları turistlerin yüzde 80’inin tatil kararını etkiliyor

Yeme-içme olanakları turistlerin yüzde 80’inin tatil kararını etkiliyor

Tatil alışkanlıklarında yeme-içme tecrübesinin ehemmiyeti artıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü 2022 bilgilerine nazaran, dünyanın en çok turist alan ülkeler listesinde Türkiye, Fransa ve İspanya’nın akabinde 3. sırada yer aldı. Gastronomi, %27’lik hisseyle turizm gelirleri içinde değerli bir yere sahip oldu. Dünya çapında turistlerin yüzde 80’i, destinasyon seçiminde yeme-içme imkanları ve çeşitliliğini tercih kriteri olarak belirliyor. Bu trende ayak uyduran Selectum Blu Cruises, Şef Bülent Yıldız ve grubunun hazırladığı yaratıcı ve argümanlı menüleriyle “fine dining” tutkunlarını hedefliyor. İhtimamla seçilmiş gereçlerle hazırlanan Türk, Akdeniz, İtalyan, Uzakdoğu ve dünya mutfağından örnekler sunan menüler, lüks bir gemide konforlu bir seyahatle birleşiyor.

“Selectum Blu mutfağı, farklı kültürlerin lezzetlerini bir araya getiriyor”

Gastronomi turizminin son yıllarda dünya çapında süratle büyüdüğüne dikkat çeken Selectum Blu Cruises İcra Konseyi Üyesi Tayfun Turanlıoğlu bu mevzuda attıkları adımları şöyle anlattı: “Tatil alışkanlıklarında yeme-içme tecrübesinin ehemmiyeti arttıkça, ‘fine dining’ konseptini tatil planlarına dahil etmek isteyen turist sayısı da artıyor. Tatil alışkanlıkları hakkında yapılan araştırmalarda, tatil yapanların %80’inin yeme-içme imkanları ve çeşitliliğini değerli bir faktör olarak gördüğü ortaya çıktı. Bu gerçeğin farkında olarak lüks konaklama tecrübesi, seçkin rotalarda seyahat ve eğlenceli aktiviteler hususlarındaki argümanımızı sunduğumuz menülere ve yemek kalitemize de taşıdık. Selectum Blu mutfağı, farklı kültürlerin lezzetlerini bir ortaya getirerek, konuklarımıza eşsiz tatlar sunuyor. Tüm yemeklerimiz, en taze ve en özel materyaller kullanılarak hazırlanıyor. Yemeklerimizde kullanılan materyallerin seçimi ve hazırlık süreci, lezzetlerimizin kalitesini belirleyen en kıymetli faktörlerden biri.”

“Lezzet kalitesine önem veriyoruz”





“Bir tatilin en unutulmaz deneyimlerinden biri, gün batımında güzel bir akşam yemeğidir ve misafirlerimize bu deneyimi Blue Sapphire’de geçirdikleri her akşam, göz alıcı manzaralar eşliğinde ve en lezzetli şekilde yaşatabilmek için özel bir çaba sarf ediyoruz” diyen Tayfun Turanlıoğlu, kelamlarına şöyle devam etti: “Deneyimli şefimiz Bülent Yıldız, hazırladığı tezli menüler ve sunduğu lezzetli tabaklarla konuklarımızı her gün gastronomik bir seyahate çıkarıyor. Selectum Blu’yu en çok tercih edilen cruise markalarından biri yapan özelliklerden biri de elbet yemek kalitesine verdiği değer. Her seferin sonrasında konuklarımızdan bu bahiste kesinlikle müspet geribildirimler alıyoruz. Bu da bizi daha yeterli ve daha yenilikçi olma yolunda hayli motive ediyor. Buna nazaran, gemimizde en çok tercih edilen tabaklar ortasında somon gravlax, piliç kanat dolma ve dana bonfile yer alıyor. Bu tabakların hem tasarımı hem de materyalleri epeyce yaratıcı ve iştah açıcı.”

Şef’ten bildiri var: “Misafirlerimize bu sezonda da iddialı tabaklar sunacağız.”

Gastronominin cruise tatili tecrübesinin kilit noktalarından biri olduğunu tabir eden Şef Bülent Yıldız ise önümüzdeki dönemde mutfak takımıyla birlikte Selectum Blu konukları için klasik tatların avangart ve yenilikçi dokunuşlarla harmanlandığı tezli bir menü hazırladıklarını söyledi ve ekledi: “Misafirlerimiz Ege Denizi’nin eşsiz güzelliklerini keşfederken, biz de onları seçkin menülerle bir lezzet yolculuğuna çıkaracağız.”