EğitimHaber Girişi : 27 Mayıs 2024 15:08

Yeni Eğitim Müfredatı Onaylandı

Yeni Eğitim Müfredatı Onaylandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onay sürecinden geçen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni resmen onayladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yeni müfredat modelinin oluşturulmasında kapsamlı bir katılım süreci yürütüldü.

 

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 9 dersin öğretim programını ve ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 10 dersin öğretim programını, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ise 7 dersin öğretim programını hazırladı. Bu programlar, 26 Nisan'da kamuoyunun görüş ve önerisine sunuldu ve 10 Mayıs'a kadar açık kaldı. Bu süre zarfında toplam 67 bin 284 görüş ve öneri iletildi.

 

Yeni müfredat taslağına öğretmenlerden 38 bin 865, sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer eğitim paydaşlarından ise 28 bin 419 görüş geldi. Gelen görüşlerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan alındı. İletilen görüşlerin üçte biri ortak metne, altıda biri ise okul öncesi eğitim programına yönelikti.

Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından tek tek değerlendirildi. Bu süreçte öğretim programlarında bazı genel düzeltmeler yapıldı. Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerine uygun şekilde değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı.

 

Yeni Müfredatın Onayı ve Uygulama Planı

 

Yeni müfredata ilişkin 26 dersin "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" öğretim programları, 16-22 Mayıs tarihleri arasında Talim ve Terbiye Kurulu'nda görüşüldü ve onaylandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onay sürecinden geçen yeni müfredatı onayladı. Böylece, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", tüm aşamalardan geçerek "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldı.

 

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.