MagazinHaber Girişi : 02 Temmuz 2024 15:35

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kimdir?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kimdir?

Kemal Memişoğlu, yeni Sağlık Bakanı olarak atanan deneyimli bir tıp doktorudur. 1995 yılında Okmeydanı Eğitim Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli hastanelerde görev almıştır. Memişoğlu, 1995-1996 yılları arasında Konya Ereğli Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı ve ardından PTT Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başasistan olarak görev yaptı.

 

 

1997-1998 yıllarında Bursa Askeri Hastanesi'nde Tabip Asteğmen olarak askerlik görevini tamamlayan Memişoğlu, 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplant Ünitesinde gözlemci cerrah olarak görev aldı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi olarak çalıştı ve 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanını aldı. 2009 yılında ise Beykent Üniversitesi'nde Sağlık Yönetimi programında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

 

Memişoğlu, 2012 yılında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinden ayrılarak, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nde Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı. Sağlık sektöründe uzun yıllar boyunca edindiği deneyimlerle, 2024 yılında Sağlık Bakanı olarak atanmıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.