MagazinHaber Girişi : 19 Ocak 2022 16:24

Avrupa’nın en iyi Kung Fu Hocası Unvanına Sahip: Pendikli Yılmaz Aydın

Avrupa’nın en iyi Kung Fu Hocası Unvanına Sahip: Pendikli Yılmaz Aydın

Türk Budo Kulübü sahibi olan Pendikli sporcu Yılmaz Aydın, şimdiye kadar 148 kupa, 176 madalya, 80 plaket, 19 devlet onur plaketi, 210 onur belgesi ile ödüllendirildi.

Sporcu 4 Dünya ve 5 Avrupa kupası sahibidir. Ayrıca Avrupa’nın en iyi Kungfu hocası ödülü almıştır.

1966 yılından günümüze kadar Kung fu sporuyla içi içe olan SIFU Yılmaz Aydın, 1970 yılında Antrenörlüğe başlamıştır.

87 Ülkede Kung fu ile ilgili seminerler veren Aydın, Türkiye’de Kung fu sporunun gelişmesi ve yayılmasının mimarıdır.

Kendi buluşu olan KIKUASHU stilinin öncüsüdür. Kungfu sporunda özellikle hakem, antrenör, organizasyon ve disiplin konularında dünya çapında söz sahibidir.

SIFU unvanını yaptığı ciddi çalışmalar sonucu kazanmıştır. Yetiştirdiği öğrenciler; Avrupa, Dünya ve Uluslararası turnuvalarda büyük başarılara imza atmıştır.

ATK-SDS’de yakın dövüş stilinde dünya çapında üne ve uluslararası Milli Öğretmen Antrenör diplomasına sahiptir.

Yılmaz Aydın Bodyguard  (A.I.U.Y.A.) stillerinde bir numaradır. Öğrencileri halen devlet üst düzey yetkililerine korumalık görevinde üstün başarılar sağlamaktadır.

Yaptığı uluslararası organizasyonlarda yabancı Devlet yetkilileri ve Federasyonlar tarafından taktir edilmektedir. Dünya çapında 9. sırada ve 9. TOAN seviyesinde bulunmaktadır.

Kung fu, Qıngda stilinde profesyonel öğretmen olup yine bu dalda da öğrencileri Türkiye’nin adını sayısızca uluslararası müsabakalarda duyurmuştur.

Yılmaz Aydın; Trabzon – Sürmene – Hamandoz (yeni ay) köyündeki, meşhur Palakanoğlu ailesinin oğludur.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

BUDO SPORLARI GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

Faaliyet Alanı: Spor ve Spor ile İlgili Dernekler, Faaliyet Tanımı: Gençlik ve Spor-Sportif meslek grupları, Dernek Başkanı: Yılmaz Aydın, Web Sitesi: www.turkbudo.com, E-Mail: [email protected], Adres: Fevzi Çakmak Mah. Numan Sk. Cd. No-6 Üst Kaynarca Sit. Pendik

17 mayıs 1970 yılında Yılmaz Aydın tarafından Sarıyer’de küçük bir odada kurulmuştur. 1980 yılında Kaynarca’daki merkez binaya taşınmıştır.

BAE. EDC.IPSI. TNBA.TBT. EWF.IWUF temsilcilikleri bu merkezden yürütülmektedir. 1970 yılından 2005 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 70317 Türk gencine Budo sporları aktiviteleri öğretilmiştir.

2018 TARİHİNDE PROFESYONEL  BOKS FEDERASYONU KURULDU

Profesyonel boks federasyonu! İlk adım Pendik’te atıldı başlıklı arşiv haberi sizlere aktarıyoruz.

Federasyon Başkanlığına Hayrettin Dikkanoğlu seçilmişti.

Federasyon Başkanı Hayrettin Dikkanoğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

”Bugün burada Türkiye’de profesyonel boksun tam anlamıyla hayata geçirilmesi adına ilk adımımızı atmış bulunuyoruz.Bu anlamda genel kurulda bizlerle birlikte olan değerli büyüğümüz Cemal Kamacı başta olmak üzere, Başkan Yrd. Yılmaz Aydın, Başkan Yrd. Mehmet Cansızoğlu, Başkan Yrd. Turan Başak Başkan Yrd.Murat Öner,Genel Sekreter Yücel Piyadeoğlu ve diğer yönetimdeki arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Ülkemizde profesyonel boks federasyonun henüz kurulamaması ülkemiz adına büyük bir eksikliktir. Bugünkü genel kurulla birlikte, boksun profesyonelleşmesi adına en güçlü adımlarımızı atmış bulunmaktayız. Çok değerli bir ekiple yola çıktık Profesyonel boks federasyonunun kurulması ile birlikte ülkemiz hem maddi anlamda hem de manevi anlamda büyük kazanımlar elde edecektir. Bunun yanı sıra ülkemizde profesyonel boks lisansının verilmemesi nedeniyle başka ülkeler adına ringe çıkmak zorunda kalan sporcularımızı da geri kazanmak adına önemli bir adım olacaktır.

Boksun profesyonelleşmesi ile birlikte amatör boksta başarılı olan ancak ekonomik problemler nedeniyle boks sporunu bırakmak zorunda kalan değerli sporcularımızın, aynı şekilde yabancı memleketlerde kötü muameleye maruz kalan antrenörlerimiz ve sporcularımızın da bir anlamda kanayan yarasına merhem olacağız.

Ülkemizde profesyonel boksun kurulması demek, ülkemizin bayrağının dünyanın farklı coğrafyalarında dalgalanması, tanıtımının yapılması demektir. İnanıyorum ki profesyonel boks ile birlikte ülkemiz de büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak ve bu sayede ülkemiz maddi ve manevi olarak büyük kazanımlar elde edecektir.”

YILMAZ AYDIN DOĞUM GÜNÜNDE MESLEKTAŞLARINDAN, ÖĞRENCİLERİNDEN BİRÇOK TEBRİK MESAJI ALDI

Öğrencisi Ahmet Kurt’un doğum günü mesajı;  “Bana her daim hoca, abi, dost, yol gösteren ve ata olan, binlerce sporcu yetiştirmiş  çok değerli büyüğüm,  saygıdeğer Yılmaz Aydın hocam, doğum gününüz kutlu olsun.

Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömür nasıp etsin. Ellerinizden öpüyorum.

Hocamdan bana tavsiye..

1990 yılında  memleketim olan Bafra’ya gelmek burada spor salonu açmak istedim. Hocamında tavsiyesi üzerine…

Geldim yer buldum.  Hazırlıklar başladı. Antrenmanlar  başlamadan önce İstanbul’a gidip hocamla görüşeyim, helalleşelim ellerini öpeyim dedim.

Gittim görüştük helâlleştik. Hocam, ben gidiyorum bana tavsiyeleriniz nelerdir dedim;

Hocam, sen benim yanımda  yıllarca kaldın teknik olarak idari olarak alacağını aldın. Sana bir tavsiyem yok lakin 3 ricam var dedi.

Can kulağıyla dinledim…

  1. Ne olursa olsun, ne kadar ihanete uğrarsan da; her türlü kötülüğü görsen de, asla o insanın ekmeği ve namusuyla uğraşma onları afet.
  2. Ne yaparsan yap; her daim şeffaf ol, doğrudan dürüstlükten şaşma.
  3. Bir gün yaptıklarını yapmasaydın, verdiklerini vermeseydin, güvendiklerine güvenmeseydin…

Bu tür sözleri duyacaksın ve şimdiden bunlara hazır ol ve bir gün karşılaştığında şaşırma, kötü hissetme, öfkelenme sadece sabret ve bu insanları derhal hayatından çıkart, dedi.

Aradan 30 yıl geçti hocamın nezaket gösterip sana  ricam dediği bu tavsiyeleri ben bir an olsun  unutmadım kulağıma küpe ettim.

Ve hocamın dediklerini  tek tek yaşadım maalesef.

Ekmek verdiğim hain cıktı,  güvendiğim asi cıktı,  dost bildiğim düşman oldu.

Ama hocamın 30 yıl geleceği görmesi beni uyarması sayesinde hiç etkilenmedim üzülmedim. Anladım ki bana tavsiyede bulunduğu bu şeyleri hocam çok yaşamış tecrübe etmiş..

Onun içindir ki eli öpülecek adamdır benim hocam.”

Ekşi Sözlük’te Yılmaz Aydın’dan şöyle bahsedilmiş;

“Kung-Fu Dünyasının Efsane İsmi. Kung fu (wushu) sporunun Türkiye’de öğretilmesi, yayılması ve Kung fu antrenörlerinin yetişmesinde büyük emeği olan hoca.”

19 Nisan 2002 – ERBAKAN’IN 19 YILLIK GÖNÜLLÜ KORUMALIĞINI YAPMIŞTI

Yılmaz Aydın; 1978’den 1997’ye, Necmettin Erbakan’ın gönüllü yakın korumalığını yaptı. Erbakan’dan; başbakan olduğu dönemde kendisini devlet kadrosuna yerleştirmesini istedi. Bir ricası daha vardı: Gönül verdiği kung-fu için bir federasyon kurmak… Ama her iki isteği de havada kaldı. Bunun üzerine Yılmaz Aydın; 19 yıllık emeğini geride bırakarak Erbakan’ın yanından ayrıldı. Bir daha da görmedi.

 

Avrupa şampiyonası 1986 Belçika – Yılmaz Aydın

Kaynak:Haberler.com, Duyuru gazetesi, Ülke TV, Yılmaz Aydın Facebook, bilgece.net, www.yasamspor.com, eksisozluk.com, Pendik gazetesi arşivi, arsiv.sabah.com.tr