GündemHaber Girişi : 10 Şubat 2023 17:08

YKS SINAVI ERTELENİYOR MU? 2023 Üniversite Sınavı İçin Beklenen Açıklama

YKS SINAVI ERTELENİYOR MU? 2023 Üniversite Sınavı İçin Beklenen Açıklama

YKS SINAVI ERTELENİYOR MU? 2023 Üniversite sınavı için beklenen açıklama Bakan Mahmut Özer’den geldi! İşte, Lise 12. sınıf öğrencileri için kritik karar.

YKS sınav ve başvuru tarihleri ​​merakla bekleniyor. Deprem nedeniyle vatandaşlar YKS sınavı ve başvuru tarihlerini merak etti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, lise 12’nci sınıf öğrencilerinin katılacağı sınavlarla ilgili açıklama yaptı. Etkilenen 10 bölgede yoğun öğrenci nüfusu olduğu için üniversite sınavıyla ilgili karar bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tatili tüm il ve kademelerde 20 Şubat’a kadar uzattı. Depremden etkilenen Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya afet bölgesi ilan edildi. Üniversite sınav başvuruları geçen yıl şubat ayında tamamlandı. YKS sınavına hazırlanan öğrenciler deprem sonrası nasıl ilerleyeceklerini merak ediyor. Peki 2023 YKS ertelenecek mi, ne zaman yapılacak? İşte YKS sınavı ve başvuru tarihleriyle ilgili son gelişmeler.yks

AFAD geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ölü ve yaralı sayısının 12 bin 873’e, yaralı sayısının 62 bin 937’ye yükseldiğini duyurdu. AFAD, askeri personel ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllülerin yardımıyla etkilenen 10 bölgede kurtarma ve arama operasyonları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 7-12 Şubat tarihleri ​​arasında yapılması planlanan tüm sürücülük, çıraklık, profesyonel ve amatör telsizcilik sınavlarının ülke genelinde iptal edildiğini duyurdu. Okulların kapanması ve sınavların iptal edilmesiyle birlikte gözler şimdi de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM). Şimdi soru şu, 2023 Ulusal Üniversite Giriş Sınavı ertelenecek mi? İşte sınavlarla ilgili son gelişmeler.

YKS SINAV KONULARINDA DEĞİŞİKLİK!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.