SiyasetHaber Girişi : 25 Mart 2024 11:41

YRP Adayı Fahrettin Karakurt Gazetecilerle Sahurda Buluştu

YRP Adayı Fahrettin Karakurt Gazetecilerle Sahurda Buluştu
Yeniden Refah Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Fahrettin Karakurt, Pendikli basın mensupları ile sahur programında bir araya geldi.
YRP Adayı Fahrettin Karakurt Gazetecilerle Sahurda Buluştu

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karakurt, Yeniden Refah’ın Pendik’te İstanbul’da da büyük bir sürpriz yapacağını söyledi.

İlçe yöneticilerinin katılımıyla Gülistan Sofrası’nda Pendikli basın mensuplarıyla bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Fahrettin Karakurt, sahur programında önemli açıklamalar yaptı.

“PROJELERİMİZİ ANLATMAMIZI ENGELLEDİLER”

Konuşmasının başında, projelerini anlatmak için Pendik Belediyesinden salon talebinde bulunduklarını söyleyen Karakurt, kendilerine salon tahsis edilmediğini dile getirdi. Oyalandıklarını, daha önceki programlar için Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile de görüştükleri hâlde, bu konunun da öncekiler gibi çözüme kavuşmadığı ifade edildi. Bu nedenle basın aracılığıyla projelerini açıklamanın doğru olacağına karar verdiklerini söyledi.





RÜŞVET VURGUSU…

Pendik Belediye seçimini kazanmaları hâlinde, belediyenin kapısına “Rüşvet alan da veren de lanetlenmiştir.” yazılı tabelayı asacaklarını söyleyen Karakurt, bu konudaki hassasiyetini ifade etti.

PROJELERDEN HABERDAR MI?

Pendikli TV’den Samet Övüç’ün, “Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in açıkladığı 705 projeden haberdar mısınız?” sorusu üzerine Karakurt; “Bu projelerin pek çoğu önceki dönem belediye başkanı Sayın Salih Kenan Şahin’in projeleri… Ahmet Cin beyin kendi döneminde tek bir dikkat çeken projesi var o da daha subasman aşamasındaki Pendik Belediye Binası…” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı, fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.




KARAKURT'UN YÖNETİMİNDE ÖNCELİKLENDİRDİĞİ DEĞERLERİ VE HİZMET İLKELERİNİ ŞU ŞEKİLDE MADDELENDİRİLDİ;

TAAHHÜTNAME

“Ben; PENDİK Belediye Başkan Adayı Fahrettin KARAKURT

Beni 31 MART 2024 Mahalli İdareler Seçiminde Belediye Başkanı olarak kendinize vekil ve hakem seçip, İlçemizi bana ve çalışma arkadaşlarıma emanet ederseniz;

TAAHHÜT EDİYORUZ Kİ;

1.Size, kentimize, inancınıza, kültürel değerlerinize, tarihinize, örfünüze, saygılı olacağız. Mallarınız, canınız, fikriniz, inancınız, nesliniz ve toprağınız bizim için çok kıymetlidir.

2.Her zaman haklının, muhtacın ve mazlumun yanında olacağız. Haksızlık kimden gelirse gelsin, zalime karşı, mazlumun yanında olacağız.

3.Rüşvet almayacağız, aldırtmayacağız. Milletin parasını ve malını özel işlerimizde kullanmayacağız. Adam kayırmayacağız. Partizanlık yapmayacağız. İşi ehline vereceğiz.

4.Belediye Başkanlığını kazandığımız ilk gün, Belediye binasının giriş kapısına "Rüşvet Alanda, Verende Lanetlenmiştir" yazılı tabelayı asacağız. Bu konunun yakından takipçisi olacağız en ufak bir suistimale dahi en ağır şekilde yaptırım uygulayacağız.

5.Bir gün mutlaka hesaba çekileceğimizin şuurunda olarak, her zaman dürüst ve açık sözlü olacağız.

6.Halk Meclisleri oluşturarak, seçtiklerinizi denetlemenizi sağlayacağız. Yetkili ve sorumlu kişiler ile doğrudan, yüz yüze görüşerek şeffaf yönetime katılmanızı sağlayacağız.

7.Çevreyi kirleten herkesle mücadele edeceğiz. Sokak ve caddelerimizde, çöp yığılmalarına asla izin vermeyeceğiz.

8.İlçemizde yaşanmakta olan imar ve kentsel dönüşüm ile ilgili tüm problemlere, İstanbul umuzda yaşanması muhtemel deprem gerçeğini unutmadan kanun ve yasal düzenlemeler çerçevesinde hakkaniyet ölçüsünden ayrılmadan çözümler üreteceğiz. Bu çalışmalar esnasında hiçbir şekilde vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek, bu sorunu ranta çevirmek isteyen kim olursa olsun asla müsaade edilmeden her türlü tedbirler alınacaktır.

9.Pendik merkezde; teknik ekiplerimiz tarafından belirlenen münhal lokasyonlarda inşa edilecek geçici ticarethaneler ile kentsel dönüşümü gerçekleşecek olan binalardaki esnaflarımızı bu ticarethanelere yerleştirip, kentsel dönüşümün önünü açacağız. Kentsel dönüşümün bitiminde mevcut geçici binalar otopark alanına dönüştürülüp, aynı zamanda ilçemizdeki otopark sorununu da çözmüş olacağız.

10.Pendik'te; özellikle yaşam standartı düşük olan bölgelerimizde yaşayan halkımıza destek olabilmek için Belediye aracılığı ile ekmek fabrikaları kurup vatandaşımıza daha ucuz ekmek alma fırsatını sağlayacağız.

11.Belediyemizde maksimum düzeyde tasarruf tedbirlerini uygulayacağız. Günümüz şartlarında vatandaşımız zor şartlarda geçimlerini sağlamaya çalışırken, kültürel faaliyet adı altında özellikle örf ve adetlerimize aykırı olan konserler düzenlenmeyecek, buralara harcanacak bütçe ile halkımızın direkt faydalanabileceği sosyal ve ekonomik çalışmalar yapacağız.

12. Eşit işe, eşit ücret sistemi uygulanarak; Halen belediyemiz çalışanları arasında bile gözlemlenen ücret eşitsizliğine derhal son vereceğiz. Çalışanlarının mutlu olmadığı bir belediyenin asla başarılı olamayacağına inanıyoruz.

13.İlçemizde ki gençlerimizin, yaşlılarımızın, kadınlarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve evlatlarımızın, talep ve zorunlu ihtiyaçlarına maksimum düzeyde cevap verebilmek adına; tüm mahallelerimizden temsilcileri olması kaydı ile meclisler oluşturacak, bu meclislerin düzenli olarak toplanmaları için belediyemiz tarafından gerekli tüm altyapı hazırlanacak, böylelikle birinci ağızdan alınacak problemlerin derhal çözümlenmesi sağlanacaktır. 14. Önce " Ahlak ve Maneviyat "ilkesini ön planda tutarak, "Milli ve Manevi " değerlerimize uygun eğitim ve yönetim anlayışı ile evlatlarımızın güven ve huzur içerisinde vakit geçirebilecekleri kreşleri mahallelerimizde inşa edeceğiz.

15.Gençlerimizi, uyuşturucu ve her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına, STK lar, Kamu kurum ve kuruluşları ile ortak fikir ve işbirliği içerisinde evlatlarımızın geleceğe sağlam bir şekilde hazırlanmasını sağlamak için kapsamlı çalışmalar yapacağız.

16.İlçemiz sınırları içerisinde hemen hemen tüm mahallelerimizde bulunan, başıboş sokak hayvanları ile ilgili problemleri ivedi olarak çözeceğiz. İlçemizde bulunan hayvan sever dernekleri ve STK'lar ile birlikte sokaklarımızdaki canlar için ortak çalışmalar yapacağız. Kısırlaştırma seferberliği başlatarak olumsuz popülasyonun önüne geçeceğiz. Barınak adı verilen ölüm kampları rehabilite edilerek konforlu hijyenik yaşam alanları oluşturacağız. Tedavi ve sahiplendirmeyi teşvik edecek projeler üreteceğiz, 7/24 canlı yayın ile bahse konu barınakları izleme imkanı sağlayacağız.

17.İlçemizde faaliyet gösteren tüm hemşehri dernek ve federasyonlarına, STK' lara eşit düzeyde destek verilerek katılımcı çözümler bulacağız. Amatör spor kulüplerine ve spor okullarına lojistik ve ekipman desteği verilerek yaşamış oldukları sıkıntıları ve sorunları en kapsamlı şekilde çözme gayreti içinde olacağız.

18.Pendik merkez de Cumartesi günü kurulan mevcut Pazaryeri hem pazarcı esnafımız açısından hem de pazara alışverişe gelen vatandaşlarımız açısından rehabilite edilerek hijyenik ve her türlü hava koşullarına uygun ve kullanışlı hale getirilecektir.

SÖZÜMÜZDE DURUR VE SİZE HİZMET EDERSEK BİZİ DESTEKLEYİN. SÖZLERİMİZİ UNUTUR, YA DA İHMAL EDERSEK BİZE HATIRLATIN.
YANLIŞ YAPARSAK, BİZİ ENGELLEYİN.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.