YULAF KEPEĞİ VE FAYDALARI

“Yulaf kepeği, çözünür lif ve enerji kaynağı kompleks karbonhidrat zengini bir tahıldır. Kan şekerini dengeleyerek uzun süre tok tutma ve yavaş sindirilme özelliğine sahiptir. Bu özelliği ile tip 2 diyabeti olan bireylere faydası büyüktür. Yulaf ezmesi veya yulaf kepeği açısından zengin yiyecekler tüketen diyabetli bireylerin beyaz pirinç veya ekmek tüketenlere kıyasla kan şekeri seviyeleri daha dengelidir. Güçlü bir fosfor deposu olan yulaf ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, sodyum ve bakır içerir. Serbest radikallere karşı savaşmak için gerekli E vitamini, tokotrienol, ferulik asit, kafeik asit yulafın içeriğinde bolca bulunur. İlginç bir çalışmaya göre yulaf, sigara ve alkol bağımlılığını azaltabilir. Bağımlısı olunan yiyecek veya içecek yerine yulaf ya da yulaf kepeği tüketmek sorunun çözülmesine yardımcı olabiliyor. 3 çorba kaşığı yulaf kepeği 85 kaloridir.”

Neden yulaf kepeği tüketmeliyiz Yulaf kepeğinin faydaları…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.