GündemHaber Girişi : 13 Nisan 2023 11:20

Yüzyılın Ağıdı oratoryosu İzmirli sanatseverlerle buluştu

Yüzyılın Ağıdı oratoryosu İzmirli sanatseverlerle buluştu

Deprem felaketinin etkilediği 11 kente ilişkin ağıt ve türkülerden oluşan oratoryo büyük ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Kurulu işbirliğiyle hazırlanan İzmir Tülay Aktaş İstekli Kuruluşlar Güç Birliği, İnci Vakfı, Belçika Türk Bayanları Derneği ve Gönül Makamı Türk Müziği Eğitim Terapi Kulübü ortak çalışması “Yüzyılın Ağıdı” oratoryosu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin etkilediği 11 ile ilişkin ağıt ve türkülerden oluşan “Yüzyılın Ağıdı” oratoryosu büyük ilgi gördü. Geceye İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Kent Konseyi'ni temsilen Yürütme Şurası Üyesi Nüsret Doğan Albayrak, Tülay Aktaş İstekli Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, İnci Vakfı Lideri Ece Elbirlik Ürkmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve İzmirliler katıldı. Oratoryo muharrirleri Berin Oğultürk ve Dr. Ekin Ercan’ın yanı sıra oratoryoya dayanak veren Fatma Çelik de konuklar ortasındaydı.

“Unutmayacağız”
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu “Unutmadık, unutmayacağız” dedi. Özuslu, İzmir'e gelen depremzede yurttaşlara kucak açtıklarını belirterek “Yaraları saracağız” diye konuştu. İzmir Tülay Aktaş İstekli Kuruluşlar Güç Birliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu da “Her afette olduğu üzere birinci günden başlayarak gücümüzü kamu ve mahallî idarelerle birleştirerek daha fazla şahsa ulaşmak için tüm çabamızla düzgünlük havuzlarına katkılarımızı sağladık. Kendimizi uzun sürecek bir maratonda hissediyoruz. Tüm gücümüzle bölge için çalışmalarımızı işbirliğiyle sürdüreceğiz” dedi.
İzmir Kent Kurulu İdare Kurucu Üyesi Nüsret Doğan Albayrak ise deprem felaketinin akabinde bir şeyler yapma azmiyle bölgeye takviyelerini sunan herkese teşekkür etti. Aktifliğin sonunda İstiklal Marşı daima bir ağızdan söylendi.

Hibya Haber Ajansı