“Z” KUŞAĞI

Herkese Merhaba,

“Z” kuşağı tamamen dijital bir dünyada doğan ilk nesil konumunda karşımıza çıkan bireyleri kapsamaktadır. Bu neslin çocukları kazanmak için herşeyi deneyebileceklerini, Anında geri bildirim almak onlar için olmazsa olmaz olduğunu ifade etmektedirler.
Önceki kuşaklarda öğrenciler sınav sonucu almak için haftalar veya daha uzun süre beklemek zorunda kalırdı. Şimdi, sınavı bitirdikten sonraki saatler içinde puanlarına erişmek istiyorlar.
Ya da herhangi bir konuda anne ve babalarından anında geri bildirim alamazlarsa hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ediyorlar.
Z kuşağı için en önemli şey ücret ve yan haklardır. Onlar için iş; hayatlarındaki ana anlam ve amaç kaynağı olmaktan çok, hayatını kazanmanın bir yolu olarak gören realist bireyler diyebiliriz. Keyifli bir ortamda ve finansal istikrarı olan bir yerde çalışmayı tercih ettiklerini belirtmektedirler. Girişimcilik arzusu olan ve fikirlerini tasarlamak, kararlara katılmak için onlara izin veren şirketler daha yüksek bağlılık görecek, çünkü aidiyet duygusunu o an hissedeceklerini söylüyorlar.
Onların dünyasında elbette sosyal medya önemli ve kimliklerini etkiledi, ancak önemli olan bir şey hakkında iletişim kurarken öncelikle özgünlük ve dürüstlük aradıklarını her fırsatta dile getiriyorlar.
Değişimi kucaklayan Z kuşağı, bugün toplumumuzun karşı karşıya olduğu konular hakkında bilgi sahibiyiz ve bu konularda müdahil olmak konusunda tutkuluyuz diyorlar.

“Z Kuşağı; bilgileri bir araya getirme, işleme koyma ve harekete geçme konusunda inanılmaz yeteneklere sahip. Fikirlerini paylaşmalarına izin verdiğimizde harika şeyler olur diye düşünüyorum.”

Tüketim kültürünün verdiği hazcı hayatı terk edip sorumluluk üstlenmesi, gençler kadar onlara dünyanın bugün aldığı hali açık seçik anlatacak olanlara da bağlı.

Z kuşağı ile ilgili sizlerin görüşleri nelerdir? Z kuşağının şimdiki zaman ve gelecek ile ilgili düşünceleri nelerdir?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.