GündemHaber Girişi : 13 Nisan 2023 16:04

Zeytinburnu Belediyesi’nden ücretsiz ‘Riskli Yapı Denetimi’ hizmeti

Zeytinburnu Belediyesi’nden ücretsiz ‘Riskli Yapı Denetimi’ hizmeti

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm gitgide hızlanıyor. Zeytinburnu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün hususla ilgili yürüttüğü çalışmalara geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. Bundan bu türlü Zeytinburnu’ndaki riskli yapıların tespiti fiyatsız olarak yapılacak. Bunun için, mülk sahiplerinin 3’te 2 çoğunluğu sağladıktan sonra, Zeytinburnu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müşavere Ofisi’ne başvurmaları kâfi oluyor.

“Zaman kazanmak için tüm süreci Zeytinburnu Belediyesi yürütüyor”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Zeytinburnu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Enes Şen, “Hepimizin hayali daha inançlı konutlarda oturmak. Bunun için çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Zeytinburnu’nda riskli yapı tespitini artık fiyatsız olarak yapıyoruz. Hak sahiplerinin 3’te 2 çoğunluğu sağlayıp bize başvurması kâfi oluyor. Maliyet, bürokrasi ve vakit kaybı yok.” dedi.

“Binanız riskli çıkarsa ne olacak?”

Yapılan tespit sonucunda binanın riskli çıkması durumunda, ilgili kanunun öngördüğü mühlet içinde tahliye ve yıkım süreçlerinin gerçekleştirileceğini söylen Şen, “Yeni binanızı yaparken de yanınızdayız. Tüm belediyelere örnek olan Yeni İmar Plan Notu başta olmak üzere, hak sahiplerini bekleyen birçok avantaj ve teşviğimiz var. Vatandaşlarımız bahisle ilgili olarak Kentsel Dönüşüm İstişare Merkezi’mize gelerek bilgi alabilir, haklarını öğrenebilirler. Müracaatları bekliyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı