Haber Girişi : 30 Mayıs 2023 18:49

30 Mayıs Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

30 Mayıs Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

ESNAF KADINLARDAN YAZA MERHABA BALOSU

Yaklaşık 4 yıldır Pendik Esnaf ve Girişimci Kadınlar destek platformu olarak faaliyetlerini sürdüren Esnaf Kadınlar Kültür Ve Dayanışma Derneği (ESKAD),15 Haziran Perşembe akşamı Kaynarca Özlem VIP Salonunda akşam saat 19.00’da ‘Yaza Merhaba’ balosu gerçekleştirecek.

PELEV’den Geleneksel Pilav Günü 4 Haziran’da

Pendik Lisesi Eğitim Vakfı (PELEV) tarafından düzenlenecek olan ‘Geleneksel Pilav Günü’ 4 Haziran Pazar günü saat 16:00 – 18:00 arasında Pendik Lisesi Bahçesinde gerçekleşecek.

Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin 34. Yıl Sonu Etkinlikleri Perşembe Günü Başlıyor

Pendik Halk Eğitim Merkezi ‘34. Yıl Sonu Etkinlikleri’ 1 Haziran Perşembe günü başlıyor. 7 Haziran’a kadar sürecek etkinliklerde kursiyerler eğitim aldıkları farklı sanat dallarındaki hünerlerini Pendik Sahil Meydanında akşam saat 22.00’a kadar sergileyecek.

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı başvuruları nasıl yapılır, şartları neler, kimler başvurabilir?

Uzman öğretmenlik başvuru şartları gündemdeki yerini aldı. MEB takvimi kapsamında uzman ve başöğretmenlik sınavı başvuru tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzu ile süreç yakından takip ediliyor. 2023 uzman öğretmenlik sınav başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır soruları yanıt arıyor.

Pınar Deniz kimdir, kaç yaşında, nereli? Pınar Deniz’in oynadığı dizi ve filmler

Pınar Deniz, Kırmızı Oda ve Yargı dizisiyle adından söz ettirdi. Magazin gündeminde yer alan Pınar Deniz’in hayatı merak konusu oldu. “Pınar Deniz kimdir, kaç yaşında, nereli? Pınar Deniz’in oynadığı dizi ve filmler neler?” soruları gündeme geldi. İşte detaylar…

Seda Sayan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Seda Sayan, 30 Aralık 1961’de İstanbul’da doğdu. Gerçek adı Aysel Gürsaçer olan sanatçı, müzik dünyasındaki çıkışını 1980’li yıllarda yaptı. “Ah Geceler”, “Bebeğim”, “Ben Sana Demedim mi”, “Sensizliğe Yanarım” ve “Var mısın” gibi parçalarla ün kazandı. Peki, Seda Sayan kimdir, kaç yaşında? Tüm detaylar haberimizde…

Hoşap Kalesi’nin Tarihi ve Hikayesi, Hoşap Kalesi Nerede?

Van’ın tarihi yerleri arasında bulunan Hoşap Kalesi, ‘iyi veya tatlı su’ anlamına gelen Hoşap suyunun sarp kayalıkları üzerinde yükseliyor. Geçmişi itibariyle Urartu Devletine kadar uzanan Hoşap kalesi, Osmanlı Devleti’ne tabi Mahmudi Beyleri’nin yaptırdığı şekliyle günümüze ulaşmış. Peki Hoşap Kalesi’nin tarihi, Hoşap Kalesi’nin hikayesi nedir, kale hakkında tüm merak edilenler haberimizde.

İstanbul 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023!

28 Mayıs seçimlerinin ardından İstanbul seçim sonuçları belli oldu. 2. tur Cumhurbaşkanlığı 28 Mayıs İstanbul seçim sonuçları şöyle;

Recep Tayyip Erdoğan: %48.22 (4.767.947 oy)
Kemal Kılıçdaroğlu: %51.78 (5.120.212)

#image_title

Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimlerinde Pendik ‘Erdoğan’ Dedi

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Pendik’te en yüksek oyu %55.68 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı.

Seçmen Sayısı: 547,610
Katılım Oranı: %88.29
Kullanılan Oy: 478.483
Geçerli Oy: 478.483 – %98.96
Geçersiz Oy: 5.018 – %1.04

Afganistan’da meydana gelen seller nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti

Afganistan‘ın çeşitli vilayetlerinde son günlerde etkili olan yağışlar sonucunda oluşan seller nedeniyle 13 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı sözcüsü Şafiullah Rahimi konuyla ilgili basına açıklamalarda bulundu

Pendik Genelinde Asfalt Serimi Sürüyor

İlçe genelinde asfalt serim ve yama çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi, 7 ayrı ekiple 7 ayrı bölgede çalışıyor. Bu yıl sonuna kadar 130 bin ton asfalt serimi (yama dahil) hedefleniyor.

Pendik Belediyesi ekipleri hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle asfalt serim çalışmalarını hızlandırdı. Belediye ekipleri Çınardere Mahallesi’nden Ahmet Yesevi Mahallesi’ne ilçe genelinde 7 ayrı ekiple 7 ayrı bölgede çalışıyor.

Pendik Belediyesi, Deprem Bölgesine Yardımlarına Devam Ediyor

Pendik Belediyesi, deprem bölgesine yardımlarına devam ediyor. İhtiyaç malzemeleri ile dolu olan yardım tırı Hatay Antakya’ya gitmek üzere yola çıktı.
Pendik Belediyesi deprem bölgesine yaptığı yardımlarına devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarına başlayan Pendik Belediyesi, bir yeni tırını daha deprem bölgesine gönderdi. İçi yardım malzemesi dolu olan yardım tırı, Pendik’ten Hatay Antakya’ya gitmek üzere yola çıktı. Yardım tırında ihtiyaç sahibi depremzedeler için gıda ürünleri, temel ihtiyaç malzemeleri gibi ürünler yer alıyor.

Gümüşhaneliler Tuzla’da Buluşuyor

Gümüşhaneliler 24. Yayla Şenliği ve Piknik Programı, 4 Haziran Pazar günü saat 09.00’da Tuzla Akfırat Ömer Halis Demir Mesire Alanı’nda hemşerileri ile piknik programında bir araya gelecek.

Kamuyu 13 milyon lira zarara uğratan kaçak sigara satıcıları yakalandı

İstanbul’da, bazı kişilerin sattıkları kaçak sigaraları kargo ile gönderdiğini tespit eden ekipler, kargo alıcısı ve göndericisini takibe aldı. Yaklaşık 1 ay süren çalışmaların ardından yapılan operasyonda, 30 milyon lira değerinde malzemesi ele geçirilirken, kamuyu 13 milyon lira zarara uğrattığı belirlenen 14 kişi yakalandı.

Pendik Eğitim Okumaları 38. Programı Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar ile Gerçekleşti

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ile Şube Müdürü Ertan Saygın’ın katıldığı, İlçe okul ve kurum müdürlerine yönelik düzenlenmiş olan “Pendik Eğitim Okumaları” 38. programı “A. Süheyl Ünver Hayatı, Şahsiyeti ve Eserleri” kitabı çerçevesinde yapılan konferans, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar tarafından Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti.

PEFHEM’den DEV KONSER

Başkanlığını Serdar Özalkak’ın yürütmekte olduğu Pendik Folklor Eğitim Merkezi (PEFHEM) Türk Sanat Müziği Korosu, 25 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ‘Doktorlarımızın Gönlünden Şifalı Şarkılar’ başlığı ile bir konser gerçekleştirdi.

Adaların Büyüsüne Kapılın: Maldivler ve Büyük Set Resifi

Günümüzde kaçış ve keşif arayışında olan birçok kişi için seyahatler, unutulmaz anılar biriktirebilecekleri özel deneyimler sunar. Bu yazıda, size doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle ünlü iki harika ada sunuyoruz. Eğer adaların büyüsüne kapılmak ve benzersiz bir seyahat deneyimi yaşamak isterseniz, doğru yerdesiniz!

Pratik ve Lezzetli Bir Yemek Tarifi

Yemek yapmak, birçok insan için hem zevkli bir uğraşı hem de lezzetli bir sonuç elde etmenin yoludur. Bu yazıda, size pratik ve lezzetli bir yemek tarifi sunacağız. Eğer damak tadınıza hitap edecek bir lezzet şöleni yaşamak isterseniz, doğru yerdesiniz!

Anı Yakala (Makale: Dilek Altunöz)

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram