Magazin Haber Girişi : 14 Mart 2023 17:16

Akşam yemeğine pratik ne yapsam? 14 Mart 2023

Akşam yemeğine pratik ne yapsam? 14 Mart 2023

Akşam eve yorgun gelenler, akşama ne yemek yapsam diye düşünenlere hazırlaması kolay, lezzetli yemek tarifi ile geldik. Bugün menünüzde Köfteli Rulo Sebze Kebabı var. Köfteli Rulo Sebze Kebabı malzemelerini, adım adım nasıl yapıldığına dair tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

İşte Köfteli Rulo Sebze Kebabı tarifi…

10-12 kişilik olan kebap tarifinin tahmini hazırlama süresi 20 dakikadır. Pişirme süresi ise 30 dakika.

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 5-6 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 6-7 adet arpacık soğan

Köftesi için;

  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 4 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Sosu için;

  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftemizi yapıp şekillendiriyoruz.
  2. Köftelerimizi buzdolabında en az bir saat kadar dinlendiriyoruz.
  3. Köfte için verilen tüm malzemeleri kırıştırarak yoğuruyoruz.
  4. Şekillendirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Patlıcanları alacalı soyup ince ve şerit şeklinde dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için bekletiyoruz.
  6. Bu esnada kabakları da yine aynı şekilde uzun ve ince dilimliyoruz.
  7. Bir tencereye sıvı yağ koyup kabakları ve suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yumuşayana kadar arkalı önlü kızartıyoruz.
  8. Kızaran sebzeleri havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  9. Sırasıyla patlıcanları ve kabakları teker teker köfteyle birlikte sarıp rulo şekli veriyoruz.
  10. Pişireceğimiz tepsiye ya da fırın kabına diklemesine olacak şekilde diziyoruz.
  11. Aralarına domates ve biber yerleştiriyoruz.
  12. 1 adet patatesi de ince ince doğrayıp yerleştiriyoruz.
  13. Tam orta kısmına da arpacık soğanları yerleştiriyoruz.
  14. Bir kapta salça, tuz ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine döküyoruz.
  15. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
  16. Yaklaşık yarım saat sonra üzerindeki folyoyu alıp fazla suyunu çekmesi ve üzerlerinin biraz kızarması için tekrar fırına veriyoruz.
  17. Fazla suyunu çekip biraz kızarınca fırından alabilirsiniz.
  18. Yemeğin yanında pirinç pilavı ve ayran iyi oluyor tavsiye ederim.

Afiyet olsun