10 dakikada hangi yemek yapılır?

İşten yorgun çıktınız ya da yemek yapmaya çok vakit harcamak istemiyorsunuz, ani bir misafiriniz de gelmiş olabilir tabi. Lezzetli, hızlı ve pratik 3 yemek tarifini sizler için hazırladık. Yemek yaparken harcadığınız zamanı en aza indirme garantili bu hızlı ve nefis tarifleri; 10 dakikada hangi yemek yapılır diyenler  bir kenara not edin, çünkü bu tarifler çok lazım olacak.

İşte, kolay ve hızlı yemek tarifleri…

GÖZLEME LEZZETİNDE KREP TARİFİ

Gözleme Lezzetinde Krep Tarifi İçin Malzemeler

Gözleme Lezzetinde Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yumurtayı çırpın.
  2. Sütü, suyu, tuzu ve baharatları ekleyip tekrar çırpın.
  3. Kabartma tozuyla beraber azar azar unu ekleyin ve akışkan bir hamur elde edin.
  4. Daha sonra peynirlerle beraber yıkadığımız ve doğradığımız yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  5. Tavayı yağlayıp ısıtın ve dilediğiniz büyüklükte harcı tavanın ortasına dökün, kısık ateşte iki tarafını pişirin.

RULO SANDVİÇ TARİFİ

Rulo Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

Rulo Sandviç Tarifi Nasıl Yapılır?

Lavaş ekmeğine labne peyniri sürüyoruz, üzerine baharatlardan serpiyoruz ve diğer malzemeleri diziyoruz. Rulo yapıp 2cmlik dilimlere kesiyoruz. Afiyet olsun.

Sebze Kebabı Tarifi

Birden fazla sebzenin bir arada olduğu bu kebap oldukça doyurucu ve hafiftir. Vaktinizin dar olduğu zamanlarda pratik bir şekilde hazırlayarak; hem salata hem de yemek yerine tüketebilirsiniz.  

Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Sos için;                                           

Sebze Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sosunu hazırlamak için uygun bir kapta zeytinyağı, kekik, domates salçası ve tuzu karıştıralım.
  2. Havuçları, kabakları, patatesleri ve biberleri jülyen doğrayarak hazırladığımız karışım içerisine alalım.
  3. Üzerine sarımsağı da ekleyelim ve güzel bir şekilde karıştırarak sosa bulayalım.
  4. Sar pişiri tepsimize alalım ve doğrayıp sosa buladığımız sebzelerimizi üzerine dizelim.
  5. Sebzelerin üzerini de sar pişir ile kaplayalım ve açılmayacak şekilde kenarlarını katlayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında sebzelerimizi 20 dakika kadar pişirelim.
  7. Fırından aldığımız tepsimizin üzerindeki sar pişiri alalım ve üzeri açık bir şekilde kızarması için tekrardan fırına verelim, 10 dakika daha pişirelim.
  8. Fırından aldığımız sebzelerimizi çırpılmış yoğurt ile servis edelim. Eğer yoğurdunuz kıvamlı olsun istiyorsanız süzme yoğurt kullanabilirsiniz.


10.03.2023 12:06:00