Bugün Ramazan ayının 12. günü. İftar yemeğine ne pişirsem diyenler için nefis, lezzetli ve doyurucu iftar menüsünü sizler için oluşturduk. Siz de ‘Bugün iftarda ne pişirsem?’ diye soruyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte tarifleriyle birlikte 12. gün iftar menüsü…
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofraları özenle hazırlanıyor. Sizler için 12. gün iftar menüsünü hazırladık. Kolay yapılabilen yemek tariflerinden oluşan 12. gün iftar menüsü oldukça zengin, hafif ve besleyici. İlk olarak çorbayla başlıyoruz.
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Et suyu ve su
- Tuz, pul biber, nane, karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle yeşil mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Çorba tenceresine sıvı yağ ekleyip, ince ince doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyunu ve suyu ilave edip, kaynatın. Mercimekleri, ardından da erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve baharatları ekleyip, bir taşım daha kaynatın. İftar için çorbanız hazır, afiyet olsun.
TAVUK KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler
- 500 gram kemiksiz tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 4-5 dal nane ve maydanoz
- Yarım kaşığı kimyon ve karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik ve tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp mutfak robotunda kıyma haline getirin. Karıştırma kabına aldığınız kıymaya yumurta, galeta unu, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Soğanı rendeleyip, ilave edin. Nane ve maydanozu ince ince kıyıp harca ekleyin. Bütün malzemeyi macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Tavuk köftelerinize yuvarlak şekiller verin. Yapışmaz tavada, az yağ ile köftelerin iki tarafını da kızartın. İftar için tavuk köfteleriniz hazır, afiyet olsun.
BULGUR PİLAVI TARİFİ
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber(doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 adet domates(rendelenmiş)
- 4 su bardağı su
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. Baharat olarak 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin. 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin. 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!
TAHİNLİ CEVİZLİ KABAK TATLISI
Malzemeler
- 4-5 dilim bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- Üzeri için: Ceviz, tahin
Yapılışı
Öncelikle bal kabaklarının sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yayvan bir tencereye kabak dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Üzerini toz şekerle kaplayın. Tencerenin kapağını kapatıp en 2 saat bekletin. (Vaktiniz varsa bir gece önceden bekletebilirsiniz, bal kabakları çekeri daha iyi çekmiş ve suyunu salmış olacaktır). Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte yumuşayıncaya dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis esnasında üzerlerine önce tahin sonra ceviz serpin. İftar için tatlınız hazır, afiyet olsun.
03.04.2023 13:30:32