Bugün iftarda ne pişirsem? 12. gün iftar menüsü (03 Nisan 2023)

Bugün Ramazan ayının 12. günü. İftar yemeğine ne pişirsem diyenler için nefis, lezzetli ve doyurucu iftar menüsünü sizler için oluşturduk. Siz  de ‘Bugün iftarda ne pişirsem?’ diye soruyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte tarifleriyle birlikte 12. gün iftar menüsü…

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofraları özenle hazırlanıyor. Sizler için 12. gün iftar menüsünü hazırladık. Kolay yapılabilen yemek tariflerinden oluşan 12. gün iftar menüsü oldukça zengin, hafif ve besleyici. İlk olarak çorbayla başlıyoruz.

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

Yapılışı

Öncelikle yeşil mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Çorba tenceresine sıvı yağ ekleyip,  ince ince doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyunu ve suyu ilave edip, kaynatın. Mercimekleri, ardından da erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve baharatları ekleyip, bir taşım daha kaynatın. İftar için çorbanız hazır, afiyet olsun.

TAVUK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler

Yapılışı

Öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp mutfak robotunda kıyma haline getirin. Karıştırma kabına aldığınız kıymaya yumurta, galeta unu, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Soğanı rendeleyip, ilave edin. Nane ve maydanozu ince ince kıyıp harca ekleyin. Bütün malzemeyi macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Tavuk köftelerinize yuvarlak şekiller verin. Yapışmaz tavada, az yağ ile köftelerin iki tarafını da kızartın. İftar için tavuk köfteleriniz hazır, afiyet olsun.

BULGUR PİLAVI TARİFİ

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. Baharat olarak 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin. 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin. 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!

TAHİNLİ CEVİZLİ KABAK TATLISI

Malzemeler

Yapılışı

Öncelikle bal kabaklarının sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yayvan bir tencereye kabak dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Üzerini toz şekerle kaplayın. Tencerenin kapağını kapatıp en 2 saat bekletin. (Vaktiniz varsa bir gece önceden bekletebilirsiniz, bal kabakları çekeri daha iyi çekmiş ve suyunu salmış olacaktır). Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte yumuşayıncaya dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis esnasında üzerlerine önce tahin sonra ceviz serpin. İftar için tatlınız hazır, afiyet olsun.

 


03.04.2023 13:30:32