Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Genellikle pastane ve fırından hazır olarak satın alınan Ramazan ayının sembolü pideyi evde yapmayı hiç denediniz mi? Bu Ramazan’da bir farklılık yaparak kendi pidelerinizi evde hazırlayabilirsiniz. Peki, Ramazan ayının özel lezzetleri arasında yer alan ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sahura, hem de iftar sofralarına özel ramazan pidesi tarifini, püf noktaları sayesinde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte, Evde Ramazan pidesi�tarifi

8 kişilik Ramazan pidesinin hazırlanma süresi 25 dakikadır. Pişirme süresi ise 30 dakikadır.

Ramazan pidesi malzemeleri nelerdir?

Yumuşak Ramazan pide hamuru tarifi

Üzeri için:

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın. Yaş mayayı ufalayarak ilave edin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın. Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin. Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.

Bir kasede un ve suyu çırpın. Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin. Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.

Evde Ramazan pidesi üstüne ne sürülür?

Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin.

Ramazan pidesi�kaç derecede pişirilir?

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun

Püf Noktası

Ramazan pidesi kaç gün dayanır?

Birkaç gün içerisinde tüketilecek olan pideler buzdolabında saklanabilir


21.03.2023 18:01:06