Yazın Serinleten Sağlıklı Salata Tarifleri!

Yaz aylarının sıcak ve bunaltıcı havasında sofraları renklendirmenin en lezzetli yolu tabii ki serinletici salatalardan geçiyor! Sağlıklı beslenmeyi ve lezzeti bir araya getiren bu nefis tariflerle, yaz sofralarınıza ferahlık ve lezzet katın!

1. Çilekli Roka Salatası:

Malzemeler:

Yapılışı: Roka yapraklarını güzelce yıkayın ve süzün. Dilimlenmiş çilekleri, rendelenmiş beyaz peyniri ve ceviz içini roka yapraklarına ekleyin. Zeytinyağı ve balzamik sirkeyi gezdirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hafifçe karıştırarak servis yapın.

2. Nohutlu Yoğurtlu Salata:

Malzemeler:

Yapılışı: Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş salatalık ve haşlanmış nohutu ekleyin. Sarımsağı, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine taze nane yaprakları ekleyerek servis yapın.

3. Mevsim Sebzeli Kinoa Salatası:

Malzemeler:

Yapılışı: Kinoa ve tüm doğranmış sebzeleri bir kaba alın. Limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek güzelce karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Taze fesleğen yaprakları ekleyerek servis yapın.

Bu enfes salata tarifleriyle yaz aylarında hem serinleyecek, hem de sağlıklı beslenmenin tadını çıkaracaksınız. Deneyin, sevdiklerinizle paylaşın ve keyifle tüketin!


02.08.2023 17:21:47