MagazinHaber Girişi : 24 Nisan 2023 17:34

Bugün ne pişirsem? 24 Nisan günün menüsü

Bugün ne pişirsem? 24 Nisan günün menüsü

Bugün ne pişirsem derdine son! Birbirinden lezzetli ve sağlıklı tariflerle karşınızdayız. Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizmayı çok zorlamayacak ancak lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak yemek önerileri hazırladık. İşte sebze çorbası tarifi, etli maydanozlu pirinç pilavı tarifi ve taze fasulye tarifi..

Bugün ne pişirsem? sorusuna yanıt arayanlar için birbirinden lezzetli, tam ölçülü ve sofralarınıza layık tarifleri bir araya getirdik.

24 NİSAN�GÜNÜN MENÜSÜ

  • Sebze Çorbası Tarifi
  • Etli Maydanozlu Pirinç Pilavı Tarifi
  • Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet avuç içi kadar kereviz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz veya dereotu
Sebze Çorbası Yapılışı

Bütün sebzeler olabildiğince küçük küçük doğranır.Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir yemek kaşığı tereyağ alınır.Soğan eklenir ve 1 dk kavrulur. Daha sonra havuç, patates, kereviz ve sarımsak eklenir ve 2 dk kadar sotelenmeye devam edilir.Son olarak kabak eklenir 2-3 tur karıştırılır ve su eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Yumuşayan sebzeler suyu ile beraber başka bir kap içerisine süzülür. (Suyunu dökmüyoruz tekrar kullanacağız)Kalan tereyağ eklenir ve eritilir. Un koyulur ve kokusu çıkana dek kavurulur.Sebze suyu tekrar tencereye alınır ve 1-2 dk kadar karıştırarak kaynatılır.Tencerenin altı kısılır ve süzülen sebze, süt eklenir. 2dk daha pişirip son olarak baharatlar, tuz ve ince kıyılmış̧ maydanoz /dereotu eklenir. Çorbamız servise hazır afiyet olsun.

Etli Maydanozlu Pirinç Pilavı Tarifi

Etli Maydanozlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç pilavı
  • 250 gram civarı löp kırmızı et (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • Yarım demet maydanoz
  • Bol iri çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağı
Etli Maydanozlu Pirinç Pilavı Yapılış

Öncelikle pirinçleri sıcak su ve tuz ile iki saat kadar bekletin. Bu bekleme süresinde de etimizi haşlamak üzere ocağa alalım.Suyunu vermeden önce eti tencerede bir miktar mühürleyip üzerine kaynar suyunu verip tuzunu ayarladıktan sonra düdüklünün kapağını kapatın ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.Et löp haliyle haşlanırsa pilavda duruşu çok şık olacaktır o yüzden doğramayın.Pirinçleri süzün ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağında kavurun.Pirinçlerin rengi değişince üzerini geçecek şekilde suyunu verip tuzunu da ayarladıktan sonra önce beş dakika kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin.Ara ara suyunu çekme oranına göre ilave su verebilirsiniz.Et haşlanıp soğuduktan sonra didip tel tel ayırın.Dinlenmiş soğumuş pilava bu didilmiş eti, doğranmış maydanozu ve bol karabiberi ekleyip güzelce harmanlayın. Herhangi bir şekil vereceğiniz bir kalıpta şekil verip servis tabağına alın.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler�

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gram taze fasulye
  • 3 adet domates
  • Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı

Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dakika kavrulur.Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.1 su bardağı sıcak su ilave edilir.Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.Ocaktan almadan tuzu eklenir.Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.Soğuk olarak servis edilir.